Annonce:

Læger frygter for ældre bilister: “Umuligt at opdage manglende køreevner”

Siden 1. juli 2017 har de ældste af landets bilister ikke skulle igennem et lægetjek for at beholde kørekort. Det bekymrer Lægeforeningen.

Intet lægetjek til bilister over 70. Sådan har det været siden sommeren 2017. Men det er nu ikke alle, der synes, det er verdens bedste idé. Dengang lød argumentet for at afskaffe lægetjekket ellers, at ældre bilister og trafikulykker ikke er et særligt stort problem. Det skriver FDM.

Men hos Lægeforeningen er man nu alligevel bekymret.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I dag skal man en tur på borgerservice for at få fornyet kørekortet for 15 år af gangen. Men her de ansatte ikke vurdere, hvilken risiko eksempelvis bilister med begyndende demens udgør i trafikken.

I det hele taget kan den slags være svært at vurdere, før sygdommen er meget fremskreden, lyder kritikken.

LÆS OGSÅ: 60-årig gjorde det igen – Politiet tager bilen for anden gang

Hos Rådet for Sikker Trafik mener man, at ordningen, som afskaffede lægetjekket bør evalueres. Sådan som det i øvrigt hele tiden har været meningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den anden side mener Havarikommissionen for Vejtrafikulykker ikke, at ordningen med et lægetjek til de ældste bilist bør genindføres. Her mener kommissionsmedlem Lars Binderup, at ældre bilister er ‘ret gode til at kompensere’.

Hos FDM savner man heller ikke ligefrem lægetjekket. Interesseorganisationen ser dog gerne, at effekten af et lægeligt kørselsforbud strammes op.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler