Annonce:

Kun 11,9 procent af nye biler i Tyskland kører på strøm

Elbilens markedsandel er styrkdykket, siden Tyskland med øjeblikkelig virkning fjernede statsstøtte til biltypen i december sidste år.

Mens det danske marked for nye biler generelt klarer sig bedst blandt de skandinaviske lande, bløder Europas største bilmarked.

I Tyskland er det let at spore, at landets regering med øjeblikkelig virkning fjernede al støtten til elbiler i december sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Støttekronerne vil regeringen hellere bruge på at lappe gabende huller i statskassen. Huller, der blandt andet betyder, at selskabet bag det tyske motorvejsnet mangler milliarder af euro. Læs mere om det her.

Konsekvensen af den manglende støtte til køb af elbiler kunne allerede ses i januar måned, hvor tyskerne købte 55 procent færre elbiler. Faldet er siden blevet afbødet en smule.

LÆS OGSÅ: Regeringen gør igen diesel dyrere – afgiften stiger i 2025

Men udviklingen fortsætter kun én vej. Nemlig nedad. Og nu taber elbilerne også markedsandele. Det viser den seneste opgørelse fra den tyske færdselsstyrelse KBA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ud af 263.844 nye biler, der kørte ud på de tyske veje i marts måned, var bare 31.384 af dem rene elbiler. Det svarer til en markedsandel på bare 11,9 procent.

Retfærdigvis skal det siges, at både diesel-, benzin- og hybridbilerne også gik tilbage. Bedst ser det ud for dieselbilerne, der kunne nøjes med en tilbagegang på 0,5 procent til en markedsandel på 18,3 procent.

Ifølge marklines.com er der intet, der tyder på, at markedet for nye biler retter sig. Tværtimod ser det ud til, at tyskerne fortsat vil købe færre biler i år.

Herhjemme frygter De Danske Bilimportører at se en lignende kurve for elbiler, hvis ikke Christiansborg holder fast i den lavere registreringsafgift. Noget tyder dog på, at det fortsat er målet fortsat at have 150 procent afgift på elbiler i 2035. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler