Kraftigste nogensinde: Ny Ford Focus ST får 280 hk

Det bliver en sjov sommer – Ford henter nemlig den nye Focus ST til Danmark. Den stærkeste Focus ST nogensinde!

Ventetiden på den næste Focus RS er lige blevet forkortet. Ford Danmark meddeler nemlig, at lillebror ‘ST’ kommer til landet. Og det stærkere end nogensinde før.

For mens Focus allerede er løbet med titlen som årets bil i Danmark 2019, så bliver det først rigtig sjov nu.

Reklameblok:Sidst, der var noget, som hed Focus ST, var det en forhjulstrukket turbobenziner med to-liters slagvolumen og 250 hestekræfter. Begge tal er vokset siden.

I den nye Focus ST bruger Ford den velkendte 2.3-liters EcoBoost-motor fra den udgåede Focus RS. I ST yder maskinen 280 hestekræfter og 420 newtonmeter.

Ford vil endnu ikke sige noget om 0 til 100 km/t-tider, men den danske importør forventer, at det er overstået på under seks sekunder. Gearkassen har seks trin og med rev-matching, der er ekstraudstyr, kan du føle dig som en professionel racerkører uden at være det.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Recaro-forstolene følger til gengæld med bilen uanset krydserne på udstyrs-listen. Følelsen i bremsepedalen burde heller ikke fejle noget, eftersom Ford smækker 330 millimeter skiver på Focus ST’erens forreste aksel og 302 millimeter bagpå.

Mens vi venter på den næste Focus RS, kommer Focus ST til Danmark allerede i år både som hatchback og dieseldrevet stationcar.

Foto: Ford Motor Company

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk