Annonce:

Kongelig Daimler søger nyt hjem – Dronning Margrethe var første ejer

Det sker ikke så sjældent, at der bliver skiftet ud i den kongelige flåde. Daimleren her blev indregisteret til dronningen i 1977.

Man skal leve med, at den har nogle år på bagsmækken. Til gengæld er den Daimler fra 1977 fyldt med dansk historie.

Første ejer var ingen ringere end Hende Majestæt Dronning Margrethe 2. af Danmark. Statsoverhovedet fik bilen fritaget for registreringsafgift og udstyret med nummerplader 10. november 1977.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det beviser den originale registreringsattest som følger med bilen.

Den 4,2-liters rækkesekser er selv i dag stor af en rækkesekser at være. Effekten er dog ikke derefter. Faktisk måtte dronningen ‘nøjes’ med 172 hestekræfter og 313 newtonmeter.

LÆS OGSÅ: Medie: Mindst én Haas-kører er på vej væk

Men i slutningen af 1977 har det været heftige sager. Daimler Sovereign, som modellen hedder, fandtes også i en todørs udgave. Men kongehuset foretræk altså fire.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilen skal under hammeren, når Campen Auktioner afholder specialbilauktion i Randers 18. november. Det oplyser auktionshuset i en pressemeddelse.

Den dag i dag eksisterer Daimler ikke længere som mærke. Den sidste model var Super Eight, der blev bygget på basis af Jaguar XJ fra 2004 til 2010.

Foto: Campen Auktioner

Det danske kongehus holder dog stadig Daimler som en del af flåden. Det fremgår af kongehusets hjemmeside, at ‘Krone 1’ er en Daimler.

Men fordi modellen allerede var udfaset i 1994, hvor den blev anskaffet af kongehuset, hentede man en demo-model i Sverige. En årgang årgang 1989 med kun 1.500 km på kilometertælleren.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Selve navnet Daimler fik indiske Tata med i handlen, da man i 2009 købte Jaguar/Land Rover af et haltende Ford-imperium.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler