Koenigsegg har gjort det – verdens hurtigeste: 447 km/t!

Foto: Koenigsegg Automotive AB

Lige nu er der krig i superbilernes verden – en krig om hastighed. Svenske Koenigsegg har hurtigste våben lige nu

For bare en måned siden var Koenigsegg i Danmark – nærmere bestemt på Flyveplads Vandel – for at udradere Bugattis rekord fra 0-400 kilometer i timen.

Testkører Niklas Lilja var ikke bare hunderededele, men hele sekunder hurtigere end franskmændene. Da han kørte distancen på 37,28 sekunder. En Chrion er 42 sekunder om samme tur.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Koenigsegg Automotive AB

Nu har svenskerne sat endnu en vanvids-rekord i USA. Samme Niklas Lilja har nemlig kørt imponerende 447.2 kilometer i timen i gennemsnit på en afspærret strækning i Nevada. Det gør Koenigsegg Agera RS til verdens hurtigste serieproducerede bil.

Faktisk formåede Lilja at presse pedalen til 458.66 km/t. Men skal rekorden tælle, skal det være på basis af et gennemsnit frem og tilbage på strækningen. Agera’en opnåede kun de 458 i timen den ene vej.

Men selv med 447.2 kilometer i timen er Agera RS 44 km/t hurtigere end den tidligere rekordholder, Bugatti Veyron SuperSport.

Se vores reklamer:


KLIK HERUNDER OG SE AGERA RS FRA 0-400 KM/T I VANDEL

Kilde: Koenigsegg Automotive AB

 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk