Koenigs Kadett GSi er den ondeste 80’er-raket, vi nogensinde har set


I slut-80’erne drømte mange om en Ferrari Testarossa. Særligt de europæiske tunere hjalp de mest håbløse drømmere noget af vejen. Måske er det derfor, denne Kadett E GSi findes.

1980’erne. Aaarh. Et årti hvor det bare kunne blive bredt nok. Heller ikke på bilerne. Der skulle stå turbo på det hele, og gjorde der ikke det, var det ikke godt nok. Men det kunne se sådan ud.

Se bare, hvad det lykkedes tyske Koenig at få ud af denne Opel Kadett GSi fra 1985. Selvom den ‘kun’ har en to-liters sugemotor med 156 hestekræfter, ligner bilen i den grad en rumraket med en ordentlig turbo.. måske to. Bygget på basis af en Kadett E-model og måske for en kunde vis vildeste drøm var en Ferrari Testarossa. Bevares, den 12-cylindrede italiener har heller ingen turbo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: HVAD BLEV DER ER AF GEJLERGUDEN REIGER?

Inde i kabinen dominerer det tidstypiske, digitale instrumentbord stadig. Mærkesnoppet har Koenig dog ikke været. Rattet er således fra Momo, mens bundmåtterne er fra Sparco. Her skal bindeledet nok være det, at både det ene og det andet firma er italiensk. For det er Ferrari jo også.. eller noget i den stil.

Vild ser bilen i hvert fald. Og så kan den blive din. Altså for den nette sum af 4.000 euro. Lige i øjeblikket – altså. Der er 3 dage og et par timer tilbage af auktionen. Bilen, som har kørt 177.000 kilometer, forventes at indbringe et sted mellem 23.000 og 25.500 euro. Går det vildt for sig, vil den 35 år gamle tysker altså kunne indbringe sin ejer tæt på 200.000 danske kroner. Bilen, der blev bygget om i 1990, skal i øvrigt hentes i Spanien.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk