Reklame:

Kinesisk bilmærke overtager tidligere Saab-fabrik

Saab holdt ikke. Heller ikke som elbilproducent med kinesisk fortegn. Nu prøver et andet kinesisk mærke at holde liv i fabrikken i Trollhattan.

Lidt mere end én måned efter at National Electric Vehicle Sweden (NEVS) kunne meddele omverden sin konkurs og fyringen af 320 ud af 340 tilbageværende ansatte, rykker et andet kinesisk mærke med et svensk klingende navn ind i fabriks-handlerne i Trollhättan.

På grunden, hvor Saab Automobile AB byggede biler i 67 år, skal Polestar nu være. Der er tale om en lejeaftale mellem Trollhättan kommune og det Geely-ejede tidligere svenske rallyhold.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det betyder dog ikke, at der igen skal trille biler ud af fabriksportene i Trollhättan. I stedet vil Polestar bruge faciliteterne til udviklingsarbejde. Dermed vil det kinesiske mærke have to udviklingsafdelinger i Europa.

Man har allerede et udviklingshold i nærheden af Volvo i Gøteborg, ligesom der sidder Polestar-folk i Coventry, England.

LÆS OGSÅ: Endnu et bilmærke satser på syntetisk brændstof – “Nu skal det prøves”

Tilsammen beskæftiger mærkets udviklingsarbejde i Europa allerede 800 mand, skriver Polestar i en pressemeddelelse. Og nu får man altså mange tusinde ekstra kvadratmeter at boltre sig på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I Trollhättan vil de nye kinesiske lejere bruge tid på at udvikle og teste den platform og teknologi som skal i de kommende Polestar-modeller 5 og 6.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?