Annonce:

Kinesere sælger ud af Volvo – nu styrtdykker mærkets værdi

Kinesiske Geely har solgt 100 millioner af koncernens aktier i Volvo. Noget der fik Volvos værdi på børsen til at falde med hele 14 procent.

Bilmærket Volvo er blevet meget mindre værd, end det svensk-kinesiske mærke var for bare et par dage siden.

Og det paradoksalt nok fordi de kinesiske ejere har trukket sig en smule. Helt konkret solgte Geely-koncernen fredag i sidste uge 100 millioner af sine aktier i Volvo.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fik samme dag Volvo værdi til at falde med hele 14 procent på børsen. Noget der betyder, at Volvo-aktien aldrig har været mindre værd end lige nu.

Aktiemarkedets reaktion fik dog samtidig Geely til at gå ud med en melding om, at frasalget af noget af kontrollen med Volvo er en del ‘af en større plan’.

LÆS OGSÅ: Tesla vil lægge vinduesviskerene bag betalingsmur

Da Geely sad tungest på kontrollen med Volvo, ejede kineserne hele 82 procent af bilproducenten. Efter fredagens frasalg er man nu nede på 78,7 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Volvo har i øvrigt ikke været på svenske hænder, siden det i 1999 blev solgt til Ford for 6 milliarder dollar. Amerikanerne magtede dog ikke opgaven og i 2010 – efter 11 år ejerskab – gav Ford efter for et bud på 1,8 milliarder dollar for Volvo.

Siden har Geely haft kontrollen med Volvo. Og koncernen vil faktisk købe sig til kontrollen med endnu et europæiske bilmærke. Læs mere om det her.

Geely slipper dog ikke kontrollen med Volvo af den grund. Det understregede den administerende direktør for Geely Holding Daniel Donghui efter fredagens frasalg.

Daniel Donghui tøvede ikke med at kalde Volvo for en ‘succeshistorie’. Ikke desto mindre er det et faktum, at Volvo i 2023 er blevet 25 procent mindre værd.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler