Kan Kevin Magnussen vinde mesterskabet i Formel 1?

Foto: LAT Photo

Kevin Magnussen behøver ingen nærmere præsentation for de fleste danskere. Kevin er søn af den næsten lige så kendte Jan Magnussen, og Kevin er således anden generations racerkører. Det kan derfor hurtigt fastslås, at lysten til fart ikke kommer fra fremmede.

Efter en 3 årig periode hos Haas var Kevin Magnussen ude af Formel 1 i et par år inden han i 2022 overraskende vendte retur til Haas Formel 1 team. I forbindelse med Magnussens retur til Formel 1 har han udtalt, at han er meget mere afklaret med sin situation i denne omgang og derfor ikke et tynget af mesterskabs drømme. Det virker således til, at det er en mere realistisk Magnussen der er vendt retur, men spørgsmålet er, om denne ro kan medvirke til, at Magnussen kan blande sig i toppen af turneringen?

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Statistikken

Kevin Magnussen har for længst overgået sin fars ene point i Formel 1 og er oppe på hele 183 point i sin Formel 1 karriere. Han har været en enkelt gang på podiet med en flot andenplads. Denne plads kom ved Australian Grand Prix i 2014, hvor Magnussen kørte for Mclaren Mercedes med en Mercedes PU106A hybridmotor.

Magnussen har ikke været en formel 1 odds favorit, men har naturligvis oplevet en særlig interesse fra det danske publikum. Den bedste placering i Formel 1 kom i 2018, mens Magnussen kørte for Haas. Her blev Magnussen nr. 9 i den samlede placering og Haas holdet kom ind på en samlet placering som nummer 5.  Ved Singapore Grand Prix i henholdsvis 2018 og 2019 oplevede Magnussen at have den hurtigste runde, men han har ikke ikke siddet i pole position før han overraskede alle i sprintløbet i Brasilien og endte i pole postion efter en regnvåd kvalifikation.

Til sammenligning har Lewis Hamilton være på podiet 191 gange og siddet i pole position 103 gange.

Foto: Pixabay

Retur til Formel 1

I forbindelse med krigen mellem Rusland og Ukraine blev den russiske kører, Nikita Mazepin, fyret og der var dermed åbnet op for Magnussens retur til Formel 1. Kevin Magnussen stod i den favorable position, at Haas havde brug for en kører der hurtigt kunne træde ind i rollen og hurtigt kunne komme på plads som kører for Haas.

Og her har Kevin Magnussen grebet chancen. Han indledte sin seneste turnus hos Haas med at placere sig som nummer 5 i pole på et af de første løb og fik således for ganske nyligt sin første pole position.

Noget kunne således tyde på, at Magnussen er vendt mere stoisk og erfaren tilbage til Formel 1, hvilket kan give ham en fordel fremadrettet.

Haas

Ingen Formel 1 kører er bedre end den racerbil de sidder i og det er derfor klart, at nogle kørere har bedre vilkår end andre. Men de definerende faktorer er ikke kun kører, racerbil, motor og pit team – reglerne for sporten spiller også en stor rolle.

Haas teamchef Guenther Steiner har udtalt, at Formel 1’s 2022-regler kan give Haas øget konkurrenceevne og det spiller naturligvis ind på Magnussens muligheder for et mesterskab.

I 2009 udnyttede tre hold (Toyota, Williams og Brawn GP) et smuthul i reglerne og fik succes med en anordning, der angiveligt skulle fungere som en slags kollisionsbeskyttelse bag på racerbilen, men i virkeligheden var det en aerodynamisk anordning til at øge den såkaldte downforce på racerbilen. Det er denne downforce der hjælper med at holde Formel 1 bilerne nede på jorden og er baggrunden for, at de kan køre så hurtigt i kurver.

Haas har således chancer, men det er ikke et hold nogen forventer at se helt i toppen.

Magnussen i toppen?

Selvom de fleste danskere ønsker at se Magnussen helt i toppen, så er det nok urealistisk at han tager et mesterskab. Naturligvis kan det give noget ekstra at han kan køre mere frit uden presset fra sig selv, men vi må desværre nok tage til takke med de små stik Magnussen kan tage fra tid til anden.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk