Motorcyklist nægtede at køre med hjelm – så styrtede han og døde 

Ron Smith, der kæmpede for at få lov til at køre motorcykel uden hjelm, er død af de hovedskader, han pådrog sig i styrt. 


Amerikaneren Ron Smith er advokat og motorcyklist. Eller rettere sagt: han var. Den 20. august i år omkom han og kæresten – der var med som passager – nemlig i en styrt. Det skriver magacin.dk.

Ingen af dem bar hjelm, da de på Ron Smiths motorcykel var på vej hjem fra en begravelse. Men hjem nåede de altså aldrig.

På grund af meget tæt trafik i Pinellas County blev Ron Smith tvunget ned i fart, her mistede han kontrollen over motorcyklen, der snurrede rundt og kolliderede med en trailer. Advokaten blev erklæret død på stedet, mens hans kæreste, den 62-årige  Brenda Volpe døde nogle timer senere på et hospital.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Har været lovligt i 22 år
Ifølge myndighederne er det meget muligt, at begge havde overlevet styret, hvis de havde haft hjelm på.

– Det ville i hvert fald have øget deres chancer, siger Erich Teoh, som har studeret sikkerhed på motorcykler ved Insurance Institute for Highway Safety.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Før sin død var Ron Smith en arg modstander af motorcykelhjelmen. NBC News skriver, at han brugte store dele af sit professionelle liv på at lobbye for retten til at køre uden hjelm i sin hjemstat Florida. Det lykkedes ham faktisk også.

For i 2000 gjorde Florida det lovligt for alle motorcyklister over 21 år at køre uden hjelm. Men det endte altså med at koste Ron Smith livet.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk