Annonce:

Kæmpe bilfirma går konkurs – skylder 1,2 milliarder kroner

Konkursen hos den svenske underleverandør IAC Group Sweden betyder ikke kun, at 1.400 ansatte mister jobbet. Hele Sveriges bilindustri er påvirket.

Besøg vores annoncør:

IAC Group Sweden, der efter coronapandemien sad tilbage med en skattegæld på 1,2 milliarder svenske kroner – svarende til 800 millioner danske kroner – er gået konkurs.

Det efterlader 1.400 ansatte, der blandt andet byggede kombiinstrumenter til Volvo Cars, Volvo Trucks/Buses og Scania, uden job.

– Vi har ikke været i stand til at skabe den nødvendige likviditet til at kunne fortsætte driften for vores højt værdsatte kunder i Sverige, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Før konkursen lykkedes det underleverandøren at sælge sine aktiviteter i England, mens også forretningen i Kina har skiftet hænder.

LÆS OGSÅ: Marius tabte 55.000 kroner – “Min bil er for ny”

– Selskabets nye globale ledelsesteam har arbejdet hårdt på at finde en positiv løsning også for den svenske drift, men kortsigtede likviditetsudfordringer har forhindret os i at skabe en holdbar position for disse aktiver, supplerer IAC i sin pressemeddelelse.

Ifølge svenske Carup blev der så sent som torsdag i denne uge fortsat arbejdet på IAC’s fabrikker i byerne Färgelanda, Skara og Göteborg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvad der skal ske med driften er da også et uafklaret spørgsmål for virksomheden, der sidste år omsatte for godt 7 milliarder svenske kroner. Det har dog ikke været nok til at holde forretningen kørende.

Hos Volvo Cars følger man nøjes med i udviklingen i IAC Group Sweden der altså nu er et konkursbo. Bilmærket forventer dog ikke for alvor at blive påvirket af konkurs, da der er taget forholdsregler forinden.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler