Annonce:

‘Jeremy Clarksons’ Ferrari stjålet – youtuber fandt den

Jeremy Clarkson drønede rundt i den for Top Gear. Siden blev bilen stjålet kun for at blive købt helt legalt af en mand, der gik død i denne gule Ferrari 360 Modena.

Besøg vores annoncør:

Denne Ferrari 360 Modena har noget af en vild historie, også selvom den har stået stille pænt mange år efterhånden.

Historien går, at Jeremy Clarkson gav den stryg for kameraets skyld i forbindelse med en ældre Top Gear-special.

Senere blev bilen stjålet af en mand, som britisk politi i første omgang blot troede var en fulderik med adgang til det helt forkerte sæt nøgler. Det viste sig dog, at den stive bilist var dybt involveret i et af landets mest omtalte røverier, som fandt sted i februar 2006.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Gerningsmændene slap af sted med det dengang største kontantbeløb fra et røveri i Englands historie. I dag vil det svare til lige knap 500 millioner danske kroner.

LÆS OGSÅ: Efter konkursbeskyttelse – nu taler Henrik Fisker

Fulderikken, hvis fulde navn (get it?, red.) viste sig i øvrigt at hedde Lee Murray. For sin rolle i røveriet og en række andre forseelser – bl.a. flugten i Ferrarien – fik han 25 års fængsel.

Ferrarien? Jo, den har stået stille i 18 år. Det er i hvert fald sådan, den nuværende ejers søn, Harley Showell, husker det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Min far ville reparere bilen. Men så fik jeg en lillesøster, og bilen blev sat til side i flere år og aldrig ordnet, siger han.

Det er nu 18 år siden, Harley Showells far havde Ferrarien med hjem. Og i den tid mener sønnen aldrig at have hørt bilen startet op. Det skræmmer dog ikke YouTuberen Alex Kersten – også kendt som Auto Alex.

Efter lidt forhandling frem og tilbage bliver han enig med Showell-familien om en pris på 22.000 engelske pund. Det svarer til 194.000 kroner. Altså for en bil, han ikke engang ved, om kan startes eller ej.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Det er dog stadig et stykke fra den pris på 25.000 pund, som sønnen Harley ikke ville under på sin fars vegne. Men ned kom prisen altså.

Måske fordi Ferrarien, i hvert fald i videoen, som kan ses herunder, har gevaldige problemer med at starte. Flere gange lyder italienerens 3,6-liters V8-motor mere død end levende.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler