Reklame:

Ikke skyggen af vejarbejde – “Men du ikke køre over 80 km/t på motorvej de næste 2 måneder”

Vejdirektoratets målinger har vist, at det er nødvendigt at sætte hastigheden markant ned. Bilisterne kan i den forbindelse forvente politikontrol. 

Vejarbejdet er sådan set afsluttet. Men det betyder ikke, at bilisterne må hæve farten til 110 km/t på Holbækmotorvejen ved Hedehusene i østgående retning mod København.

Tværtimod er den tilladte hastighed sat ned fra netop 110 km/t til 80 km/t, fordi Vejdirektoratet vurdere, at det er nødvendigt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og sådan vil de være de næste seks til otte uger, lyder det. Først herefter vil den nye belægning af asfalt være så godt kørt til, at den er sikker at køre hurtigere på.

– Det er slet ikke unormalt, at nylagt asfalt kan være glat i vådt føre og lige skal slides til, før man opnår den ønskede friktion. Det skyldes, at de sten, der giver friktionen, er indhyllet i en tynd film af bitumen.

LÆS OGSÅ: Politiker beklager ny lov – åbner for at skrotte særlig bilkontrol

– Bitumen er det sorte klister, der anvendes i asfalt. Denne film plejer at forsvinde, så snart man begynder at køre på vejen og den kommer i daglig kontakt med bildæk, men nogle gange tager det lidt længere tid, og så er man nødt til at sætte hastigheden ned, siger siger Søren Andersen, der er områdechef i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Vejdirektoratet understreger, at det ikke er farligt at køre på den nylagte asfalt. Men at det særligt i vådt vejr kan være risiko for dækslip og øget bremselængde.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?