Annonce:

Hyundai trukket i retten for groft svindel og bedrageri

I USA er Hyundai kommet i alvorlig klemme, fordi importøren beskyldes for at presse forhandlerne til at lyve om salgstal.

Besøg vores annoncør:

Hyundai kan have løjet massivt om det antal biler, mærket har solgt i USA. Af samme grund er der rejst en retssag mod importøren, som beskyldes for at presse forhandlerne til at lyve om salgstal.

De forhandlere, som nægtede at deltage i svindelnummeret, blev i stedet straffet. Forhandlerne skal efter sigende være blevet presset til bl.a. at registrere lånebiler som rene salg.

Det skriver Autoblog via Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilproducentens importør i USA er nu tiltalt for blandt andet bedrageri. Udover de forkerte salgstal skal importøren også have tvunget forhandlerne til at fylde deres lagre med bestemte biler.

LÆS OGSÅ: Vandskadet Ford undgår ophug – doneret til teknisk skole

En strategi der har givet de amerikanske bilister et markant mindre modelprogram at vælge imellem. Noget som også på papiret skulle vise, at salget af elbiler var drevet af bilisternes efterspørgsel.

Hyundai har i en erklæring sagt, at den type forfalskninger, som importøren beskyldes for, ikke kan tolereres. Mærket har også iværksat en intern undersøgelse. Men det er tilsyneladende først sket, efter sagen er dukket op i medierne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er ikke første gang, Hyundais metoder i USA sætter bilproducenten i et dårlig lys. Tidligere er det kommet frem, at mærket har benyttet sig af børnearbejde i netop USA. Det kostede en underleverandør en kontrakt. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler