Annonce:

Hyundai har solgt sin russiske forretning for 750 kroner

Hyundai vil bare af med resterne af mærkets forretning i Rusland. Salget forventes at være en realitet inden nytår.

Hyundai vil for enhver pris ud af Rusland. Næsten da. For lidt har russerne alligevel betalt for den sydkoreanske tilbagetrækning.

Meget lidt altså. Sølle 10.000 russiske rubler, svarende til 750 danske kroner, har Hyundai taget til takke med for at kunne trække sig endegyldigt fra sine forpligtelser i Rusland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

En talsmand fra Hyundai bekræfter ifølge tyske Automobilwoche både handelsprisen på de 10.000 rubler og at salget ventes at være helt på plads inden nytår.

Ifølge en fondsbørsmeddelse fra Hyundai Motor Company er overdragelsen af den russiske forretning, Hyundai Motor Manufacturing Rus, helt på plads den 28. december.

LÆS OGSÅ: Endnu et bilmærke fyrer alle forhandlere i Danmark

Hyundai, der i 2020 købte en General Motors-fabrik i Sankt Petersborg, kom til Rusland i 2008. Det sydkoreanske mærke er det seneste af en lang række mærker, der har trukket sig fra Rusland, efter landets præsident, Vladimir Putin, invaderede Ukraine sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hyundai har ikke bygget biler i Rusland siden marts 2022. Altså kort efter russernes invasion. Ifølge mærket selv er salget af den russiske forretning heller ikke uden konsekvenser.

Sydkoreanerne taber svimlende 219 millioner dollars, svarende til 1,4 milliarder danske kroner, på at gå fra forretningen med de russiske bilister.

I lighed med andre bilmærker har Hyundai dog sikret sig, at man kan vende tilbage til Rusland. En tilbagekøbsklausul er skrevet ind i kontrakten med den nye ejer, russiske Art-Finance.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Hvordan den klausul er skruet sammen, eller hvor længe den gælder, er dog ikke sluppet ud. Men hos Renault, der indtil maj sidste år ejede Lada, har man sikret sig en option på 5 år.

Franskmændene forlod ellers Rusland for et endnu mere beskedent beløb end Hyundai har taget sig betalt med. Renault lod hele Lada glide tilbage på russiske hænder for én russisk rubel. Det svarer til 75 øre.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler