Annonce:

Hver tredje bilist oplever uhyggelig tendens på vejene

Der er helt klare regler, for hvornår lyset på biler skal være tændt. Alligevel siger hver tredje bilist, at de daglig eller ugentlig møder bilister uden lys på i den mørke tid.

Hver tredje oplever dagligt eller ugentligt, at andre bilister ikke har tændt lygterne efter mørkets frembrud, og ofte skaber det farlige situationer. Det viser en undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.

Det skriver forsikringselskabet i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og det er tal, der bekymrer Lene Rasmussen som er skadedirektør i selskabet. For vigtigheden af lys på bilerne må ikke undervurderes, lyder det.

– Man kan godt tro, at bare man selv kan se vejen og kender ruten, så skal det nok gå. Men vi ser desværre mange ulykker, som opstår på grund af manglende sigtbarhed.

LÆS OGSÅ: Disse biler må lovligt køre med LED-lys i halogenforlygter

– Især i dårligt vejr hvor det gør en stor forskel, om en bilist har tændt lygterne eller ej. Det skal man virkelig ikke undervurdere, siger direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ifølge færdselsloven skal man køre med nærlys eller kørelys foran på bilen hele døgnet. Mens bilens baglygter skal være tændt, når solen går ned, eller når sigtbarheden er lav.

De slukkede lygter giver ifølge undersøgelsen problemer med alt fra utryghed til decideret farlige situationer.

13 procent svarer i undersøgelsen, at slukkede lygter har skabt en farlig situation, mens 18 procent svarer, at manglende lys har været tæt på at skabe en farlig situation.  

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Ifølge Gjensidige er det især uden for de større byer, at bilisterne oplever det uhyggelige fænomen.

I Region Hovedstaden har 28 procent af bilisterne dagligt eller ugentligt oplevet, at andre bilister har slukkede billygter. Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor 39 procent af bilisterne oplever slukkede lygter hos medtrafikanter dagligt eller ugentligt. 

– Vi har igennem flere år set en tendens til, at det især er et problem uden for de store byer, hvor der ikke altid er så mange andre bilister på vejen til at holde øje og give dig et praj, hvis du skulle glemme at tænde dine billygter.

Annonce:

– Men jeg kan kun opfordre til, at man virkelig tager det alvorligt. Særligt på denne tid af året, hvor solen går ned allerede omkring klokken 16, og mange kører hjem fra arbejde i mørke, siger Lene Rasmussen.

Hun understreger, at bilister også bør holde øje med lyset, selvom moderne biler har lyssensor og kontakten til netop lyset er drejet over på ‘automatik’.

Bilisterne kan nemlig ikke regne med, at sensorene virker hele tiden. Især ikke på grund af den nedsatte sigtbarhed i vintermånederne.

Annonce:


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler