Annonce:

Hver tiende bilist indrømmer trist tendens

En ny undersøgelse, som forsikringselskabet Gjensidige har fået lavet Kantar Public, viser, at hver tiende danske bilist sætter sig bag rattet med tvivl og noget mere ulovligt i kroppen.

I en ny undersøgelse, som Kantar Public har foretaget for Gjensidige, svarer hver tiende dansker med kørekort nemlig, at de i løbet de seneste tre år har sat sig bag rattet dagen efter en festlig aften.

Det selvom bilisterne var usikre på, om de overhovedet måtte køre bil. Altså havde en promillegrænse under 0,5 i blodet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Dermed kan selv en simpel tur til bageren eller stationen med nytårsgæsterne ende med at blive en rigtig dårlig oplevelse.  

Det oplyser forsikringselskabet i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Her er alle de nye regler som rammer bilisterne i 2024

Og man bør derfor tænke sig godt om, inden man sætter sig bag rattet den første dag i det nye år, lyder rådet fra Lene Rasmussen, der er skadedirektør i Gjensidige.  

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Det tager længere tid at forbrænde alkohol, end mange går og tror.

– Og derfor bør man afholde sig fra at køre bil dagen efter nytårsfesten, hvis man er det mindste i tvivl, om hvorvidt ens promiller er for høj, og ellers som minimum vente til om eftermiddagen, siger hun.  

I undersøgelsen står det også klart, at problemet med at køre bil, mens man er usikker på sin promille, sker mest blandt den yngre del af danskerne.  

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Derfor opfordrer Lene Rasmussen til, at både de og deres nærmeste er ekstra opmærksomme på ikke at sætte sig bag rattet i dag.  

– Unge er både mere uerfarne og mere risikovillige, og derfor skal de både selv være ekstra opmærksomme på problematikken, ligesom familie og venner skal oplyse og gribe ind, hvis de mistænker at der kan opstå en situation med spirituskørsel,” siger hun.  

I Danmark er det ulovligt at køre med en promille over 0,5 procent, men du kan blive straffet for spirituskørsel, hvis politiet mener, at du er så påvirket, at du ikke er i stand til at køre sikkert, selvom din promille er under den tilladte promillegrænse.  

Annonce:
Artiklen er en pressemeddelelse fra en bilimportør eller fra en anden aktør i det danske bilmiljø og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende importør eller aktør.

Annonce:

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler