Annonce:

Honda bygger Civic Type R med 405 hk (og en rallybil…)

Hondas britiske afdeling har løftet sløret for to vilde konceptbiler baseret på den nuværende Civic Type R

Fra fabrikken yder den to-liters benzinmotor i Honda Civic Type R 320 hestekræfter. Men den lille VTEC-maskine kan meget mere, har Honda i England fundet ud af.

De samme folk der står bag Hondas engelske touringrace-team har nemlig fået 405 hestekræfter og 500 newtonmeter ud af motoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Holdet har blandt andet ændret på bilens motorstyring, installeret et nyt indsprøjtningssystem og monteret en større intercooler. Alt sammen noget fabrikken har liggende på hylderne i forvejen. Det samme gælder bilens nye Scorpion-udstødning, der sørger for friere gennemgang i hele systemet.

– Vi kender allerede den løbsvindende FK8-plaform (den nuværende Civic Type R, red.). Men vi vil vise, hvad der kan hives ud af den selv med lette modifikationer, fortæller dynamic-chefen James Rodgers om projektet.

For at tøjle de ekstra hestekræfter er bilen også udstyret med en Eibach Pro-undervogn og 19″ hjul monteret med klæbrig Dunlup-dæk.

Men her holder Honda ikke inde. De har også ladet Ralph Hosier Engineering skabe OveRland. En Civic Type R i rallybilshøjde. Faktisk er bilen hævet hele 10,16 centimer i forhold til den almindelige Type R, hvilket gør, at der er plads fuldfede 255/55 BF Goodrich-dæk under skærmene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hidsigt, Honda!

 

 

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler