Annonce:

Højesterets afgørelse er danske bilisters største frygt

Hos Dansk Bilbrancheråd er man ikke i tvivl. At Højesteret har sagt god for beslaglæggelsen af en leaset Volvo er ikke rimeligt.

– Det er ikke rimeligt i et retssamfund.

Så klar er juridisk chef i Dansk Bilbrancheråd Johanne Berner om Højesterets kendelse fra sidste uge, hvor der blev sagt god for beslaglæggelsen af en leaset Volvo, som i april sidste år blev snuppet for vanvidskørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Desværre viser afgørelsen fra Højesteret, hvad alle bilejere frygter mest – nemlig at beslaglæggelse med henblik på konfiskation ikke bare er et udgangspunkt; det er et facit, lyder det fra Johanne Berner.

I princippet, mener den juridiske chef, er det glædeligt, at loven følges bogstaveligt i retslokalerne. Men når det kommer til konsekvensen vanvidskørsel, rammer loven de forkerte.

LÆS OGSÅ: Magnussen: “Derfor foretrækker jeg Haas”

– Det er ikke bilen, der skal straffes – den står ikke og skammer sig. I stedet bør man straffe føreren. Og det i langt højere grad end i dag, siger Johanne Berner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Med afgørelsen mener Dansk Bilbrancheråd, at staten igen lægger sit ansvar over på den enkelte bilejer. Det bliver i brancheorganets øjne, til at bilejere løber den fulde risiko for, at en lejer kan betale erstatning for en beslaglagt bil, hvis staten i sidste ende konfiskere den.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler