Her tjekkede politiet over 5.000 biler – Så få fartbøder blev det til

Foto: presse-fotos.dk

Bare 0,08 procent af bilisterne kørte for stærkt, da politiet ellers søsatte en fartkontrol.

På den lille, bitte sydfynske Ø Siø var der så godt som intet at komme efter for Fyns Politi. Tirsdag formiddag i sidste uge havde man ellers sat udstyr på for at måle hastigheden på vejene. Der skete bare intet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Eller jo. Men meget, meget lidt. Ud af de 5.000 biler, som kørte forbi politiets fotovogn, kørte bare 4 bilister for stærk. Det svarer til 0,08 procent. Hurtigst gik det for en bilist som fløj forbi fotovognen med 149 km/t. Vedkommende måtte køre 80 km/t.

LÆS OGSÅ: Folk bød som gale – så meget koster verdens dyreste Nissan Skyline GT-R

De tre andre bilister kørte dog heller ikke ret meget hurtigere, end de egentlig måtte. Faktisk kunne politiet ikke engang give dem nogle klip. Efter en formentlig dræbende kedelig arbejdsdag pakkede operatøren i fotovognen sit grej sammen kl. 16.

Reklameblok:Faktisk viste politiet målinger, at bilisterne kørte meget langsommere, end de egentlig må. Henholdsvis 65 i den ene og 66 km/t i den anden retning forbi fotovognen.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk