Her kan du tjekke de rådne bilforhandlere

Værksteder og bilforhandlere ryger i offentlig gabestok, hvis ikke de efterkommer afgørelser fra Ankenævn for biler

Hvis du i Danmark af et værksted får udført en reparation på en bil, og ikke er tilfreds med resultatet, kan du klage til Ankenævn for biler.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det samme gælder hvis du har købt en bil hos en forhandler. Falder ankenævnets afgørelse ud til din fordel, og efterlever værkstedet eller forhandleren ikke afgørelsen, havner virksomhed i “Udhængsskabet“.

Formålet med udhængsskabet er at sikre, at forbrugerne på et oplyst grundlag kan vurdere, om de ønsker at indgå aftaler med konkrete forhandlere/værksteder, skriver Ankenævnet for biler.

På godt dansk betyder det, at du har en ekstra mulighed for lige at tjekke forhandleren eller værkstedet, inden du tager kontakt til virksomheden.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

FDM har set på sagen. Her er man kommet frem til, at flere og flere forhandlere/værksteder er kommet på listen. Pt. optræder 49 virksomheder på listen, fordi de ikke har efterkommet en afgørelse fra ankenævnet.

Sidste år i december var antallet 33.

Hos Ankenævn for biler er opfordringen da også klar: Undgå virksomhederne på listen.

– Som forbrugerorganisation kan vi kun opfordre til, at man ser efter, om et værksted eller en bilforhandler står i udhængsskabet. Er det tilfældet, fraråder vi, at man handler der. For kan man ikke stole på, at de respekterer og efterlever en afgørelse fra Ankenævn for biler, kan man heller ikke stole på, at de overholder andre aftaler,” siger Casper Schad til FDM.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk