Her er Magnussens nye firmabil


Fra 2021 skal Big Mag køre WEC-løb i en ny klasse. Nemlig LMP2-klassen, og det i en dansk bil.

World Endurance Championship får et nyt dansk trekløver i feltet, når Jan Magnussen i 2021 tilslutter sig LMP2-teamet High Class Racing.

Magnussen skal dele teamets ORECA 07-Gibson med holdets nuværende WEC-kører, Anders Fjordbach, samt Dennis Andersen, som skifter op fra European Le Mans Series, hvor han har været en fast del af holdet siden 2017.

– Det er en fantastisk nyhed! Jeg er enormt glad for at blive en del af High Class Racings WEC-program, som også inkluderer 24-timersløbet på Le Mans til juni. Det er et projekt, som vi har arbejdet på længe, og det bliver kæmpestort at stille til start med et dansk team. Vi havde en god test i forbindelse med WEC-løbet i Bahrain i 2019, og jeg ser frem til at blive en del af et hold, som har vist gode takter i langdistanceracing, lyder det fra Jan Magnussen.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Prototypepausen varede 18 år
Aftalen med High Class Racing bliver Jan Magnussens tilbagevenden til prototyper efter en længere årrække i GT-biler. Magnussen kørte fra 1999 til 2002 for Panoz Motorsports i LMP-klassen på Le Mans og i den amerikanske Le Mans-serie, ligesom han i 2003 stillede op i det franske 24-timersløb for Audi-teamet Team Goh.

High Class Racing har været involveret i dansk og international motorsport i mere end 25 år og har siden 2017 deltaget i European Le Mans Series.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Det danske hold sluttede på en generel sjetteplads i debutsæsonen og har siden opnået flere podieplaceringer i det benhårde mesterskab. Holdet debuterede i 24-timersløbet på Le Mans i 2019 og gjorde samme år entré i FIA World Endurance Championship.

– 2020-sæsonen har tydeligt vist, at Anders Fjordbach og Dennis Andersen er en af de stærkeste sølv-bronze-kombinationer i langdistanceracing lige nu. Ved at tilføje en kapacitet som Jan Magnussen sigter vi direkte efter mesterskabstitlen. For os er det ikke nok blot at deltage i verdens største sportsvognsmesterskab. Vi vil også vinde, lyder det fra teamchef hos High Class Racing, Nikolaj Johansen.

Rookie test – Jan Magnussen (DNK) – – Bapco 8 hours of Bahrain – Bahrain International Circuit – Sakhir – Bahrain

2021-udgaven af FIA World Endurance Championship afvikles over seks afdelinger, startende på Sebring International Raceway i Florida til marts. Herefter gæster WEC-feltet så berømte racerbaner som Le Mans, Spa-Francorchamps, Monza, Fuji og Bahrain International Circuit.

Reklame-video: