Undersøgelse: Her er de største bekymringer om elbiler

Arval Mobility Observatory rangerer danske virksomheders bekymringer om elbilisme

En international undersøgelse fra Arval Mobility Observatory sætter ord på danske virksomheders bekymringer i forhold til at skifte benzin og diesel ud med el.

Danske virksomheder er i vidt omfang klar til at tage del i den grønne omstilling på transportområdet. Således viser en undersøgelse fra analyseinstituttet Arval Mobility Observatory, at 32 procent af danske virksomheder på nuværende tidspunkt har investeret i en eller flere elbiler, og at 35 procent forventer at have gjort det samme inden for de kommende tre år. For et år siden havde kun 10 procent af de danske virksomheder investeret i elbiler, mens 24 procent forventede at gøre det inden for en treårig periode.

Imidlertid lister undersøgelsen også de bekymringer, som flådeansvarlige i danske virksomheder oplever, og som afholder dem fra at tage springet mod en grønnere fremtid.

Listen over de primære barrierer for den grønne omstilling på transportområdet ser således ud:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
  • For få offentlige ladestandere: 46 procent
  • Ingen ladestandere ved medarbejdernes bopæl: 40 procent
  • Ingen ladestandere etableret i virksomheden: 32 procent
  • Begrænset rækkevidde for elbiler: 32 procent
  • Prisen på en elbil er for høj i forhold til prisen på en benzin- eller dieselbil: 30 procent
  • Bekymring i forhold til elbilers pålidelighed: 23 procent
  • Medarbejderne er modvillige i forhold til at foretage skiftet: 18 procent

Mens flere af forholdene er kendt viden, stikker andre af virksomhedernes bekymringer mere ud, forklarer Andreas Knudsen, kommerciel direktør i Arval Danmark.

– Vi har brug for at forbedre ladeinfrastrukturen i hele landet, men faktisk er Danmark et af de lande i verden med flest ladepunkter per elbil. Vi har endda flere end Norge, som ellers har været frontløber på elbilisme i årevis. Det er samtidig påfaldende, at elbilernes rækkevidde stadig er et benspænd for danske virksomheder. De nyeste modeller har en rækkevidde på over 300-400 kilometer, hvilket er langt mere, end den gennemsnitlige dansker har behov for, siger Andreas Knudsen.

Ses vi til Auto Show?


Andreas Knudsen, Arval
Andreas Knudsen, Arval

Han henviser til, at den gennemsnitlige danske bilist ifølge Danmarks Statistik kører 45,6 kilometer dagligt. Det betyder, at 9 ud af 10 danskere kan komme til og fra arbejde i en elbil uden at køre en opladning helt flad.

– Vores fremtidige mobilitetsbehov vil i højere grad stemme overens med elbilens evner i henhold til det miljømæssige fokus og rækkevidde. Undersøgelsen bekræfter os i, at virksomhederne i højere grad skal prioritere etableringen af ladestandere både på arbejdspladsen og privat hos deres medarbejdere, siger Andreas Knudsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk