Reklame:

Han vil lægge VR6-motorer i ‘enhver’ Golf – “Vi begynder med 550 hestekræfter”

I dag skal du helt til Kina for at finde et VAG-produkt med VR6-motor. Men der er heldigvis andre muligheder.

Det kan godt være, at VR6-motoren synger på absolut sidst vers. Faktisk er vi så tæt på motorkonstruktionens pensionering, at du skal helt til Kina for at finde en fabriksny bil med VR6-motor.

Sådan én ligger nemlig i Audi Q6. Men der er faktisk andre muligheder for VR6-lyd. Og det endda i både de nuværende og tidligere Volkswagen Golf-modeller.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For selvom Volkswagen officielt har sagt farvel til de seks cylindre, har en tuner på den anden side af Atlanten specialiseret sig den nuværende 2,5-liters motor.

I Audi Q6 yder den 300 hestekræfter. Men hos HPA Motorsports lægger man ud med 550 hestekræfter og 775 newtonmeter. Der er allerede lavet VR6-kit til Golf 7 og 7.5.

LÆS OGSÅ: Politiet har ‘utrolig svært’ ved at forklare, hvorfor hver femte ikke stoler på dem

Men det har taget sin tid. Udviklingen af VR550T-kittet har været mere end to år undervejs, fortælleren tuneren i et Instagram-opslag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

HPA Motorsports mener, at Golf-ejere med ‘deres’ motor vil kunne bygge den Golf R, mange altid har drømt om.

VR6-motoren er ikke noget nyt bekendtskab for tuneren. De har i forvejen bygget en Volkswagen Scirocco om med motoren fra 00’erens ‘top-Golf’. Nemlig R32.

Den VR6’er har – som navnet antyder – en slagvolumen på 3.200 kubik. Og så var det faktisk den bil – altså Golf R32 – DSG-gearet i første omgang blev masseproduceret til. Læs mere om det her.

Reklameblok:


 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af HPA Motorsports (@hpamotorsports)


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?