Annonce:

Han drømmer om at se dødt bilmærke genopstå

Egentlig er Grimaud Gervex ansat til at tegne og designe biler hos Lucid Motors – men i fritiden tyder meget på, at han drømmer om at se Saab genopstå.

Saab er forlængst død og borte. Kinesiske penge kunne ikke holde liv i arven efter mærket på fabrikken i Trollhättan, Sverige.

Men måske en bildesigner helt omme på den anden side af Atlanten kan. I hvert fald har Grimaud Gervex, der i det daglige tegner og designer for amerikanske Lucid Motors, nu et bud på, hvordan en Saab kunne se ud i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Saab Rover hedder den. Og bilen ligner det, den er. En gigantisk, elektrisk SUV. Selv skriver Gervex, at han læner sig opad minimalistiske Saab-konceptbiler fra de tidlige 00’ere. Samtidig med at han henter inspiration fra Saabs røder i flyindustrien.

LÆS OGSÅ: Boosted fik kritik for artikel – nu beskyldes han for elbilens ‘stilstand’

Saab eksisterer nemlig stadig. Den svenske industrikoncern bygger i dag alt fra fly til moderne våben. Men i 2012 var det altså helt slut med biler.

To år senere mistede det kinesiske selskab NEVS, der købte resterne af Saab Automobile, desuden retten til både Saabs logo og navn. Lidt liv og håb for fabrikken er der dog tilbage. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler