Reklame:

Studerende hævder at have ‘hacket’ Tesla – “Vi vil ikke betale for varme i sæderne”

En gruppe studerende ved berlins tekniske universitet siger, at de ikke vil betale for varme i sæderne. Af samme grund har de hacket en Tesla.

En gruppe studerende ved Technische Universität i Berlin hævder, at de har hacket hardwaren bag infotainment-systemet i en Tesla.

De studerende, der arbejdede sammen med en forsker for at knække Teslaen, hævder, at de ikke gjorde det af ond vilje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men de har tilsyneladende heller ikke den store lyst til at betale som alle andre Tesla-ejere.

Vi er ikke de onde outsidere, men faktisk insidere, da vi ejer bilen. Vi vil ikke at betale 300 dollars for de opvarmede bagsæder, siger de studerende i et interview til TechCrunch.

LÆS OGSÅ: Jakob er sur over lovligt racerløb: “Det er irriterende, jeg vil holde weekend”

Ved at hacke Teslaens infotainment har de studerende og forskeren udover de opvarmede sæder fået adgang til opdateringer og ekstrafunktioner, der ellers normalt skal betales for. De studerende understreger dog, at de skal have fysisk adgang til bilen for at hacken den.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hackerangrebet er helt konkret foregået ved, at de studerende har manipuleret processoren der styrer infotainment-systemet i Teslaen.

De studerende hævder desuden, at de har fundet frem til bilens krypteringsnøgle, der gør den unik på Teslas netværk. Med den nøgle er de studerende potentielt set i stand til at nå endnu længere ind i bilens systemer.

De studerende skal i den kommende uge fortælle om deres opdagelser med den hackede Tesla på en konference om cybersikkerhed i Las Vegas.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?