Annonce:

Studerende hævder at have ‘hacket’ Tesla – “Vi vil ikke betale for varme i sæderne”

En gruppe studerende ved berlins tekniske universitet siger, at de ikke vil betale for varme i sæderne. Af samme grund har de hacket en Tesla.

Besøg vores annoncør:

En gruppe studerende ved Technische Universität i Berlin hævder, at de har hacket hardwaren bag infotainment-systemet i en Tesla.

De studerende, der arbejdede sammen med en forsker for at knække Teslaen, hævder, at de ikke gjorde det af ond vilje.

Men de har tilsyneladende heller ikke den store lyst til at betale som alle andre Tesla-ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Vi er ikke de onde outsidere, men faktisk insidere, da vi ejer bilen. Vi vil ikke at betale 300 dollars for de opvarmede bagsæder, siger de studerende i et interview til TechCrunch.

LÆS OGSÅ: Jakob er sur over lovligt racerløb: “Det er irriterende, jeg vil holde weekend”

Ved at hacke Teslaens infotainment har de studerende og forskeren udover de opvarmede sæder fået adgang til opdateringer og ekstrafunktioner, der ellers normalt skal betales for. De studerende understreger dog, at de skal have fysisk adgang til bilen for at hacken den.

Hackerangrebet er helt konkret foregået ved, at de studerende har manipuleret processoren der styrer infotainment-systemet i Teslaen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De studerende hævder desuden, at de har fundet frem til bilens krypteringsnøgle, der gør den unik på Teslas netværk. Med den nøgle er de studerende potentielt set i stand til at nå endnu længere ind i bilens systemer.

De studerende skal i den kommende uge fortælle om deres opdagelser med den hackede Tesla på en konference om cybersikkerhed i Las Vegas.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler