AMG GT Black Series – den hurtigste bil på Nürburgring nogensinde!

Med en tid på 6:48.047 minutter dominerer Mercedes-Benz nu verdens måske mest berømte racerbane.

Den er lige så berømt, som den er berygtet. Og nu sidder Mercedes-Benz tung på Nurburgring-tronen.


I disse minutter bekræftes det nemlig på Nürburgrings officelle facebookside, at en Mercedes-AMG GT Black Series har kørt banens 20,8 kilometer lange ‘Nordsløjfe’ rundt på bare 6 minutter og 48 sekunder.

Det har ingen anden serieproduceret bil gjort hurtigere før. Som i nogensinde! Mercedes’en har da også noget at have det i. Mellem forhjulene ligger en fire-liters biturbo-V8’er med 730 hestekræfter og 800 newtonmeter.


Smadrer Lamborghinis rekord
Dermed snupper Mercedes’ rekorden fra Lamborghini, der tilbage i juli 2018 kørte banen rundt på 6 minutter og 44 sekunder med Aventador SVJ,.

Altså hvis du spørger Mercedes. De måler nemlig banen lidt anderledes op, end Nurbürgring gør det.

LÆS OGSÅ: Cool betjent opløser biltræf med humor

Bilfabrikkerne har længe gjort Nurburgring-tider op på 20,6 kilometer af banen ved at starte omgangen i slutningen af sving 13 og stoppe tiden i begyndelsen af selvsamme sving.

Og så bliver Mercedes’ens tid 6 minutter og 43 sekunder. Over et sekund hurtigere end Lamborghini’en.

Omvendt har Nürburgring siden 2019 sagt, at omgangen tæller, når bilen har passeret præcis det samme punkt på banen to gange. Det er dog stadig i sving 13.

Den ene efter den anden
Uanset hvordan man vender og drejer det, er GT Black Series altså den nyeste konge af Nordsløjfen.

Nyheden kommer blot dage efter, at Mercedes’ fabrikskører Demian Schaffert kørte præcis samme bane rundt på 7 minutter og 30 sekunder i en Mercedes-AMG GT 63. På den måde gjorde han bilen til ‘den hurtigste firedørs vogn’ nogensinde.

Tilykke Mercedes!

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk