Golf R-alternativ: ABT tuner Škoda Octavia RS til 290 hk

Inden der kommer en ny Octavia RS, roder ABT Sportline med den hurtigste nuværende Škoda

Den nuværende Škoda Octavia-platform er ved vejs ende. Men inden samlebåndet stopper helt for at gøre plads til en ny model, har tyske ABT kastet sig over den i forvejen tempofyldte tjekke, Octavia RS.

Fra fabrikken har den to-liters turbobenziner 245 hestekræfter, ABT har fundet 45 ekstra. En effektkurve der ikke er langt fra Volkswagen Golf R-territorie. Og det i en bil, der allerede som fabriksny er 225.000 kroner billigere end Golf’en.

Reklameblok:Der er altså et pænt plus på kontoen selv efter ABT-behandlingen, der giver Škoda’en 290 hestekræfter og 410 newtonmeter. ABT har endnu ikke sagt, hvor meget den ekstra power rykker ved præstationerne. Men der skrælles nok betydeligt af de 6.7 sekunder, fabriksbilen skal bruge på at nå fra 0 til 100 km/t.

ABT har også kælet for diesel-RS’eren, som dog ikke fås herhjemme. Men ydelsen er vokset fra 184 hk og 380 Nm til 210 heste og 420 newtonmeter.

Uanset variant (eller Combi, som det hedder på Skodá-sprog) tilbyder ABT et sænknings-kit, der får Octavia RS op til 30 millimeter tættere på asfalten. Læg dertil valget mellem 18 eller 19″ smedet aluminiumsfælge – og det tjekkiske Golf R-alternativ begynder virkelig at ligne noget.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk