Gjorde nummerplader digitale – nu er de allerede hacket

Et hold af heldigvis godhjertede hackere har fundet ud af, at bilisterne data er alt andet end sikre.

Herhjemme er vi stadig bundet den til den ‘gammeldags metode’. Altså to metalplader med syv tegn på. Men i Californien er de lidt længere fremme. I oktober 2022 gjorde den amerikanske stat det lovligt for alle bilister at køre rundt med digitale nummerplader.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den måde at gøre tingene på har dog siden vist sig ikke at være helt problemfri. Et hold af researchere – eller godhjertet hackere om man vil – har nemlig allerede vist, at metoden langt fra beskytter bilisterne data. Nummerpladerne kan med lethed hackes.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Feststemt fyr blæser i det HELT forkerte alkometer

Ved at ændre nummerpladens status fra ‘bruger’ til ‘administrator’ kan hackere, siger researcherne, se alt fra den enkelte bils lokation, ændrede nummerpladens udseende og tilføje nye brugere til den samme nummerplade.

Reklameblok:Kan også ramme bilforhandlere
Det sidste betyder, at flere biler kan køre rundt med præcist den samme nummerplade. Manden bag hackerangrebet, Sam Curry, siger endda, at man er i stand til fuldstændig at slette en nummerplade. Det lykkedes ham også at få adgang til systemerne hos de bilforhandlere, som forhandler de digitale nummerplader.

Det fortæller Sam Curry på sin blog. Firmaet bag de digitale nummerplader fik dog besked om hackerangrebet, inden offentligheden gjorde. Og man hævder nu at have lukket de huller i sikkerheden, som Sam Curry klemte sig ned af.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk