Annonce:

‘Genial’ færdselstavle spotter kriminelle bilister

Det er ikke kun i Danmark, at det er ulovligt at køre med håndholdt telefon. I USA sætter man nu ind med overvågning i lysreguleringen.

Overvågningen er på vej. Faktisk er den allerede her. Og det især i trafikken.

Herhjemme har politiet adskillige af de såkaldte nummerpladekameraer – ANPG-anlæg – både på patruljebiler og fastmonteret i trafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I USA går man dog et skridt videre og lader intelligente skilte overvåge visse bilister. Den form for skilt findes allerede i byer som Seattle og Washington.

Det skriver public service-mediet National Public Radio.

LÆS OGSÅ: 17-årig må ikke køre bil efter knallert-tur på 68 meter

Ifølge bystyrene, som har taget skiltene i brug, kan teknikken i skiltene se, om bilister taler i håndholdt telefon, kører for stærkt, og fortælle bilisterne, at de skal lægge telefonen fra sig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den anden side får bilister, som kører forbi skiltene uden at gøre noget forkert, en smiley med på vejen. Hvem ved, hvem der så kan bruge det til noget.

Ifølge en ny opgørelse fra Cambridge Mobile Telematics, som overvåger bilisters adfærd for amerikanske forsikringselskaber, er mobilbrugen bag rattet et stigende problem.

Det samme er faktisk tilfældet herhjemme, selvom forseelsen ikke kun koster et bidrag til statskassen.

Siden 2019 har danske bilister ellers ikke kun fået en bøde for at tale i håndholdt mobiltelefon bag rattet. Det har også kostet dem et klip i kørekortet lige siden.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Rigspolitiets egne tal i 2021, som FDM har fået aktindsigt i, viser, at 23.376 bilister havde fået et klip for håndholdt mobilbrug bag rattet.

Og selvom straffen er streng herhjemme, er den ingenting i forhold til straffen længere nordpå. I Norge blev bøden for at tale i håndholdt mobil sat op med flere tusinde kroner i begyndelsen af 2023. Læs mere her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler