Annonce:

Gælder fra i dag – her er kravene til alle nye biler

Fra søndag 7. juli gælder en lang række nye krav til alle nye biler, som sælges inden for EU. England, som hoppede fra i 2020, slipper.

Besøg vores annoncør:

Fra og med i dag søndag 7. juli gælder der en lang række nye krav til person- og varebiler som sælges i EU. Eksempelvis bliver det obligatorisk med en fartbegrænser.

Men mere om det om et øjeblik. For farten er ikke det eneste, EU med de nye krav holder øje med i nye biler. En såkaldt black box bliver også standardudstyr. Læs mere om det her.

Fælles for de nye krav er dog, at de er umulige at slå fra. I hvert fald permanent. Den nye fartbegrænser, kaldet ISA, skal eksempelvis slås fra for hver eneste køretur.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ellers bliver føreren bag rattet advaret, lige så snart hastigheden overskrides med bare én kilometer i timen. Målet er, siger EU, at mindske antallet af trafikulykker.

LÆS OGSÅ: BMW huggede 68-årigs finger af – skal betale 13 mio. kroner

Det er endnu uklart præcist, hvor meget de nye standardsystemer hæver prisen på nye biler. Men det er klart, at der kun er én til at betale regningen. Nemlig den enkelte bilkøber.

Noget helt tredje, som nu også bliver obligatorisk, er bakkamera. Og vil bilfabrikkerne ikke udstyre bilerne med det, skal der som minimum være p-sensorer. Noget der for bare få år siden var hamrende dyrt ekstraudstyr til eksempelvis tyske biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Vognbaneassistent bliver også obligatorisk. Men det er langt fra hos alle bilmærkerne, at systemet fungerer lige godt. Eksempelvis har kinesiske MG fået mange hug for deres udgave af assistenten.

Automatisk nødbremse virker heller ikke hos alle bilmærkerne. Ikke desto mindre er det lovpligtigt udstyr fra i dag.

Det samme er bremselys, der skal blinke, når/hvis føreren bremser ekstra hårdt op. Endelig stiller EU krav om, at alle nye biler skal leve op til et såkaldt cybersikkerhedscertifikat. Noget der – i det mindste teoretisk – skal gøre elektronikken i dem mindre udsat for angreb.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Certifikatet har dog allerede betydet, at en række bilmærker har måttet opgive at sælge visse biler i Europa. Det gælder eksempelvis for Porsche.

Også for lastbiler og busser er der indført nye krav. Disse skal eksempelvis være udstyret med blindvinkelassistent fra nu af. Noget der ikke er et krav i personbiler. Endnu…

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler