Annonce:

Fyrer over 1.000 chauffører og giver lønnen skylden

Virksomheden, der i 2022 havde indtægter for mere end 46 milliarder danske kroner, giver en ny lov om minimumsløn skylden for de mange fyringer.

Pizzakæden Pizza Hut tjente i 2022 næsten 7 milliarder dollar eller hvad der svarer til mere end 46 milliarder danske kroner.

Man skulle altså tro, at der er rigeligt råd til at holde forretningen kørende. Men nej. I hvert fald ikke den del af forretningen, der bringer mad ud til kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

En ny lov om minimumsløn i delstaten Californien betyder nemlig, at Pizza Hut nu fyrer over 1.000 chauffører.

Det skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Bilmærke får tilladelse til blinklys med helt ny farve

Den nye lov kræver, at ansatte i fastfoodkæder får mindst 22 dollar, svarende til 147 kr. i timen. Sådan skal det være senest til april næste år.

Men allerede nu får det konsekvenser for de mere end 1.000 chauffører hos to af Pizza Huts helt store franchise-tagere i delstaten. Fyringerne sker, umiddelbart før loven træder i kraft.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Til Business Insider fortæller en anonym Pizza Hut-chauffør, at virksomhedens håndtering af massefyringerne kun har gjort situationen værre.

Chaufføren siger, at han er blevet tilbudt 400 dollar svarende til 2.700 kr., hvis han bliver lige frem til den februardag i 2024, hvor Pizza Hut har bestemt sig for, at han skal fyres.

– Det svarer til 3 dollar om måneden for mere end ni års arbejde. Det er et slag i ansigtet, siger chaufføren.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

På vores breddegrader pågår der lige nu også store slagsmål om løn- og arbejdsvilkår. En strejke blandt Tesla-mekanikere i landet har spredt sig til flere dele af det svenske samfund og Norden.

Mekanikerne, der strejker, vil have løn under overenskomstvilkår. Noget Teslas administrerende direktør Elon Musk kalder sindssygt.

Til gengæld må han leve med, at Tesla ikke kan få nye nummerplader i Sverige, og at Tesla ikke får afhentet dagsrenovation. Læs mere om det her.

Annonce:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler