Reklame:

Frygter Tesla-tæsk – “De kan blive straffet”

Tesla er et godt stykke fra målet om at bygge 1,8 millioner biler inden 2023 rinder ud. Bilmærket kan tage et nyt, men alligevel velkendt, våben i brug.

Skal, skal ikke?

Sådan er der nok mere end et par bilister, der i disse dage spørger sig om. I hvert fald når det kommer til køb af en ny Tesla.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For priserne har siden nytår svinget markant. Og nu kan der være endnu et udsving på vej.

For at nå målet om 1,8 millioner producerede biler i 2023 mangler Tesla næsten 500.000 biler. Biler der skal bygges på mindre end et kvartal. Men interessen er ifølge Thomas Martin, der er senior porteføljemanager hos Tesla-aktionæren Globalt, ved at tørre ud.

LÆS OGSÅ: Thomas hader biler – punkterer dem “fordi nogen er nødt til det”

Det kan Tesla dog redde ved endnu engang at sætte prisen ned. Noget vi måske får svar på, når Tesla i dag præsenterer mærkets seneste kvartalsregnskab.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men at Tesla dermed ikke kan undgå at tjene mindre pr. bil, kan også betyde en nedtur for mærkets værdi på børsen.

– Som jeg ser det, er en af hovedgrundende til Teslas høje værdiansættelse, ud over at de har højere vækst end andre bilvirksomheder, deres historisk højere marginer sammenlignet med industrien.

– Ser vi dog i aften, at trenden på Teslas nedadgående marginer fortsætter, kan det betyde at aktien bliver straffet, når regnskabet kommer, skriver Oskar Barner Bernhardtsen, der er nordisk investeringsstrateg i Saxo Bank, i en kommentar til Ekstra Bladet.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?