Annonce:

Franske fristelser på strøm: Ë-Jumpy og Ë-Berlingo

Er du på jagt efter en elbil med ekstra god plads – enten til den store familie eller til livet som håndværker – så er der to spændende muligheder klar fra Karvil Biler. De hedder Citroën Ë-Jumpy og Citroën Ë-Berlingo. Dem ser vi nærmere på her.

Elbilerne er for alvor landet i Danmark, og hvis du er en af de mange danskere, som lige nu er på jagt efter en bil, der ikke koster kassen ved hvert besøg på tanken, så bør du læse med her. For hvis du vælger en elbil, skal du nemlig aldrig nogensinde på tanken. I hvert fald ikke efter noget andet flydende end kaffe.

Vi har været et smut forbi en af Danmarks bedste forhandlere af franske Citroën, Karvil Biler. Og her har vi fundet to biler, der har noget særligt tilfælles. De har begge to masser af plads, og så er de udstyret med elmotorer.

Nu endnu mere fornuftig
Den første model kender du uden tvivl. Citroën Berlingo er kendt som børnecontaineren over dem alle. Men lad os bare være ærlige og sige, at det er der jo en god grund til. For en mere praktisk og fornuftig bil med plads til hele familien skal du altså lede længe efter. Og nu har Citroën altså præsteret at gøre fornuftens mester endnu mere fornuftig og moderne. Samtidig med at designet er blevet opgraderet gevaldigt.

Citroën Ë-Berlingo fra Karvil Biler
Jeps, det her er en Berlingo med elmotor – og alufælge! Foto: Citroën

Navnet er Citroën Ë-Berlingo, og det franske Ë står naturligvis for Electric. For bilen er udstyret med en elmotor på 136 hk og 260 Nm med 50 kWh batteripakke. Det gør den i stand til at suse gennem byen næsten lydløst og med grøn samvittighed. Den kører 285 km (WLTP) på en fuld opladning, hvilket jo er rigeligt til de fleste menneskers hverdagsbehov.

Elbiler er billige i drift
Hvis du skal på en længere tur i en Ë-Berlingo, kan du lade op til 80 procent på bare 30 minutter ved en 100 kW lader. Og derudover er bilen jo sat i en hjemmelader til hverdag, og så er der fuld strøm hver morgen. En hjemmelader fra Clever koster 7.500 kr. at få sat op, og derudover koster det i skrivende stund 749 kr. at oplade så meget, du har lyst til hver måned. Omkostningerne til service og vedligehold bør også være små, da en elbil har markant færre dele, som kan blive slidt og gå i stykker sammenlignet med en diesel- eller benzinbil.

Prisen for den nye Citroën Ë-Berlingo starter på 274.990 kr., hvilket er en skarp pris for en elbil med så fin plads til familien. Læs mere om Ë-Berlingo her!

Kender du Ë-Jumpy?
Men hvad nu, hvis du ikke har brug for plads til hele familien – hvad findes der så af rummelige elbiler? Her er kodeordet Citroën Ë-Jumpy, som er perfekt til håndværkeren, der har brug for en varebil med fornuftig plads, men med elmotor i stedet for den klassiske dieselmotor.

Citroën Ë-Jumpy fra Karvil Biler
Citroën Ë-Jumpy har 136 hk og 260 Nm. Her sat i laderen og klar til at suge strøm hele natten. Foto: Citroën

Mange håndværkere kender nok Jumpy, som drøner rundt mange steder i landet for tømrermestre, malere og mange andre typer håndværkere. Men nu kan Jumpy-køberne altså også gå den miljørigtige vej og vælge Ë-Jumpy med samme elmotor som familie-fætteren Ë-Berlingo. Altså 136 hk og 260 Nm. Hvilket er rigeligt til absolut fornuftige accelerationer.

Batteriet i Ë-Jumpy er enten på 50 kWh eller – hvis du har brug for ekstra rækkevidde – på hele 75 kWh. Det giver dig en rækkevidde på 330 km på en opladning. Som for de flestes vedkommende er alt rigeligt for komme lydløst og miljørigtigt ud til kunderne og hjem igen.

Citroën Ë-Jumpy fås i to længder: L2 på 4,95 meter og L3 på 5,30 meter. Det giver dig mellem 4,5 og 6,6 m3 varerumsvolumen. Nyttelasten hedder op til 1.275 kg.

Prisen på den effektive lille el-varebil starter på 243.990 kr. + moms. Læs mere om Ë-Jumpy her!

Find din næste bil hos Karvil Biler på Bondovej 13, 5250 Odense. Kontakt dem på tlf. 63 17 41 41 eller se mere på www.karvil.dk

Franske fristelser på strøm: Ë-Jumpy og Ë-Berlingo

Citroën Ë-Jumpy fra Karvil Biler
Prøv Citroën Ë-Jumpy hos Karvil Biler. Foto: Citroën
Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler