Fotofælde fanger førerløs bil – sender bøden alligevel


79 km/t i 70-zone er ikke verdens største fartforseelse. Men det kan give en bøde, og selvom bilen faktisk slet ikke kører. I hvert fald ikke ved egen kraft. 

I Frankrig har en Alpine A110-ejer fået en fartbøde, selvom han slet ikke sad bag rattet. Okay, en ven eller et familiemedlem kan have lånt bilen, kørt lidt for frisk til og bøden vil stadig havne i det registrerede ejers postkasse. Men det er heller ikke tilfældet.

Nej, ifølge et fransk advokatfirma var bilen på vej langs en motorvej i udkanten af Paris kl.05.39 om morgen den 12. marts. Problemet er bare, at det er bilen slet ikke.

I hvert fald ikke ved egen kraft. Den står tydeligvis stroppet på et fejeblad, og så er der altså gået lidt for meget automatik i fotofælden på den firesporede motorvej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ingen hos politiet i Paris har tilsyneladende tænkt over, at en føreløs bil ikke kan få en fartbøde. I hvert fald ikke endnu. Men med så tydelige beviser på fejlen burde det være en smal sag, at få bøden annulleret. Spørgsmålet er så, om det går ud over fejeblads-chaufføren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk