Annonce:

Forskere har skabt batteriet der genoplader elbilen på 10 minutter

Det er stadig langsommere, end du kan fylde en almindelig benzinbil. Men det er alligevel et fremskridt for elbilen.

Et hold forskere på Harvard University i USA har udviklet et faststof-batteri, også kaldet solid state, som de siger kan oplades på bare 10 minutter.

Ydermere siger forskerne, at batteriet kan op- og aflades mere end 6.000 gange. Mere end nogen anden battericelle der lige nu er på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Forskningen fra Harvard er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Materials. Her beskriver forskerne ikke kun, hvordan batteriet er konstrueret. Men også hvilke fordele det har i forhold til allerede kendte faststof-batterier.

Forklaringen er indviklet. Men hovedårsagen til batteriet største fordel er, at det bl.a. består af lithium og ikke grafit som ofte er i brug i lithium-ion-batterier. Det der lige nu er mest almindeligt i elbiler.

LÆS OGSÅ: Kommune kritiseres for griske p-bøder: “Ligeglade det handler om penge”

Harvard-forskerne har allerede udviklet en prototype af batteriet. Og det siges at kunne holde 80 procent af sin kapacitet efter 6.000 opladningscyklusser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Litiummetal-anodebatterier siges at være batteriernes hellige gral, fordi de har ti gange større kapacitet end kommercielle grafitanoder og dermed drastisk kan øge rækkevidden for elbiler, siger hovedforfatteren bag den videnskabelige om batteriet, Xin Li.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler