Formel 1 bekræfter – her vender Honda tilbage

Foto: Red Bull Content Pool

Hvordan det bliver for Honda, er endnu ikke til at vide for andre end japanerne selv. Men mærket står på en afgørende liste.

Hvem skal levere motorer til Formel 1-bilerne fra 2026? Det skal Honda blandt andet. Det stod klart, efter FIA og Formel 1 i denne uge offentliggjorde listen over mærker, som skal bygge motorer til bilerne fra 2026 til og med 2030.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: BMW udbrændt – nu vil importøren ikke svare på disse spørgsmål

På den liste står Ferrari, Mercedes, Red Bull (Ford) Powertrains, Alpine (Renault, red.), Audi og altså Honda. Helt specifikt Honda Racing Corporation.

Meget tyder dog på, at det bliver uden bånd til Red Bull eller Alpha Tauri, som fra 2026 vil kører med Ford-emblemer på motorerne. Amerikanerne vil dog kun være inde over udviklingen af hybridpakken til V6-motoren hos Red Bull.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Hvor Honda så skal gå hen, er derfor stadig et åbent spørgsmål. Et bud kunne være som motorleverandør til det hold som General Motors gerne vil have med i Formel 1. Honda og GM arbejder i forvejen sammen om elbil-platformen Ultium.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk