Annonce:

Fords direktør forlanger at USA støtter elbilen ubetinget

USA er nødt til at støtte elbilen ubetinget, mener Fords administrerende direktør Jim Farley. Selv bilentusiaster bør give elbilen en chance, siger han.

Besøg vores annoncør:

Der er ikke så meget at diskutere. I hvert fald ikke ifølge Fords administrerende direktør Jim Farley.

Elbilen er nødt til at få ubetinget støtte. Selv folk, der kalder sig bilentusiaster, skal bakke op om biltypen, forlanger Ford.

I et opslag på LinkedIn beskriver Farley sig selv som én ‘der altid har haft benzin i blodet, men som også elsker elbiler’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I samme opslag påstår Farley, at han ikke faldt for elbilen, fordi den amerikanske regering pumper penge i støtteordninger til ejerne, men fordi han selv ejer en. Altså en elbil.

LÆS OGSÅ: Polestar kom ud af 2023 med et underskud på 10 millarder kroner

Farley skriver dog ikke, om han også har betalt for bilen selv, eller om den – en F-150 Lightning – er en del af lønpakken.

Meget apropos F-150 Lightning er det en bil, Ford har mere end svært ved at sælge. Faktisk så meget, at produktionsmålet og antallet af vagtholdsskift på samlebåndet er skåret markant ned.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Penge har Ford også svært ved at lave på elbiler. Tidligere i år fortalte mærket selv, at man taber 1 million kroner på hver eneste elbil, de ansatte bygger. Alligevel mener Farley ikke, at Ford har råd til at tabe penge på hvad som helst. Læs mere om det her.

I opslaget på LinkedIn forsøger Farley desuden at forsvare elbilen mod kritikken ved at sige, at Ford også fik kritik for at lave karosserier i aluminium. I hvert fald i begyndelsen.

Derfor er USA også nødt til at støtte elbilen ubetinget, hvis ikke man skal falde bagud i forhold til konkurrencen fra Kina, Europa eller enhver anden region.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Noget tyder dog på, at forholdene i USA ikke går præcist den vej, Farley forlanger. Flere delstater har netop droppet et løfte om at forbyde alt andet end nye elbiler i 2035, og Biden-regeringen har også slækket på kravene til industrien. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler