Annonce:

Folk i elbiler klager – bilerne kan ikke køre så langt som de skal

De fleste elbil-ejere klager over, at deres biler ikke kan køre lige så langt, som de står opgivet til. Kun ganske få kan faktisk kører længere.

Elbilers rækkevidde er ikke en eksakt videnskab. Faktisk kan verdens lande ikke engang blive enige om, hvordan den skal opgøres.

I Europa har vi én standard, mens de i USA eksempelvis har en anden, og kineserne har en tredje. Og nye tal fra Consumer Reports er ikke ligefrem opmuntrende læsning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hverken hvis man overvejer en elbil eller allerede sidder i en. Faktisk kan halvdelen af de elbiler, som firmaet har fået tal på, ikke leve op til deres lovede rækkevidde.

Modeller fra Ford, Lucid og Tesla er de ringeste, når det kommer til kløften mellem den lovede og den reelle rækkevidde. Eksempelvis mangler en Model i snit 62 kilometer for at leve op til den lovede rækkevidde.

LÆS OGSÅ: Teslas nye software vil advare bilister mod politiet

Lucid Air, som mærket i øvrigt taber millioner af kroner på at bygge hver gang, står det endnu værre til for. Men faktisk er det hos Ford, at det er helt galt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ifølge mærket skal en F-150 Lightning kunne køre 520 kilometer på én og samme opladning. Ifølge Ford-ejere, som Consumer Reports har talt med, er der i virkeligheden kun strøm til 434 kilometer i snit.

Det er dog ikke alle elbiler, der ikke kan leve op til, hvad fabrikken lover. For BMW i4 og den endnu større iX går det meget godt med rækkevidden. Begge biler kan nemlig køre længere, end BMW oplyser.

Bedst af alle er Mercedes EQE, der kan køre op til 115 kilometer længere, end det tyske mærke lover sine amerikanske kunder.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler