Annonce:

Første bilkoncern lover at udfase farligt krom på biler

En bestemt type krombelægning, hvis forarbejdning siges at være mere giftig end dieselgasser, udfases nu hos Stellantis.

Besøg vores annoncør:

Krom har længe været noget bilfabrikkerne har brugt for at deres biler skal se mere eksklusive ud. Næsten lige så længe har visse bilejere dog malet eller lagt folie over kromlisterne for at skjule dem.

Men det bliver snart ikke længere nødvendigt. For nu lover Stellantis, der bl.a. ejer Peugeot, Citroën og Opel, som den første bilkoncern at udfase brugen af en bestemt type krom.

Det skriver CNN.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Stellantis fjerner dog ikke kromtypen fra hylderne, fordi udsmykningen på bilerne er forældet. Det handler om, at teknikken bag anses for at være hamrende giftig.

LÆS OGSÅ: Kvinde var 4 km/t fra at miste 1 måned gammel Tesla

Det såkaldte hexavalent krom er bl.a. kræftfremkaldende og er flere hundrede gange mere giftigt at indånde end for eksempel partikler fra dieselbilers udstødning.

– Det er 500 gange mere giftigt end partikelemissioner fra dieseludstødning og har ikke noget kendt eksponeringsniveau, der anses for sikkert, lyder det i en erklæring fra de amerikanske myndigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Udfasningen af hexavalent krom betyder dog, at bilmærkerne skal på jagt efter et nyt alternativ. Det ligger nemlig ikke lige for. De alternativer, der allerede er, gør sig nemlig ikke lige så godt på biler.

Problemet er, at glansen ikke er lige så god i de alternativer, som allerede findes, siger Stellantis’ nordamerikanske designchef Ralph Gilles.

Hexavalent krom er ikke farligt, når først det er på bilerne. Ejerne af Stellantis-biler med krom på skal altså ikke frygte, at de kører rundt i noget kræftfremkaldende.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler