Annonce:

Flere overhalinger: Sådan kan en F1-bil se ud i 2021

Der skal køres tættere og overhales mere i Formel 1 fra 2021

Derfor kan dette bud på næste generations F1-racere fra Sabuer Motorsports vindtunnel give os et praj om, hvad der venter i motorsportens kongeklasse.

Endnu mens F1-feltet holder sommerpause fra racet på banerne, foregår der nemlig en masse testarbejde – også på fremtidens biler. En fremtid hvor motorsportsorganisationen FIA gerne ser flere overhalinger og mere tæt kørsel i feltet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Et af de helt store problemer i sporten lige nu er da også det luftrum, der opstår bag de enkelte racere. Biler bagved får simpelthen ringere downforce af at ligge i den forankørendes ‘beskidte luft’. I dag taber F1-racerne helt op til femten procent af deres downforce, når de ligger bagved en anden.

En mere enkel racer
Og når princippet ‘ground effect’ samtidig er forbudt, ja, så er overhalinger blevet en meget svær disciplin i moderne Formel 1.

Meget af næste generations F1-racer er indtil videre blevet til i en computer, men intet slår en gammeldags vindtunnel-test. Derfor har FIA brugt Saubers til at teste nye ideer. Og det er altså noget af det arbejde, der nu er offentliggjort.

For-og bagende på bilerne ser ud til at blive simplificeret i høj grad, mens det er værd at bemærke, at de 18″ hjul ser ud til at skulle køre med en form for hjulkapsler. Lidt som vi så det i 2009-sæsonen, hvor Brawn GP og Jenson Button overraskende for både resten af feltet og tilskuere løb med verdensmesterskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

 

 


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler