Flere kommuner vil tvinge bilister til at køre langsommere på motorvejen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Flere kommuner har meldt sig i det kor, der vil tvinge bilisterne ned i hastighed. Denne gang er argumentet støj.

Når Slagelse og Sorø-kommuner vil have lov til at tvinge bilister ned i fart på motorvejen, handler det umiddelbart ikke om sikkerhed. Nej, hastigheden på Vestmotorvejen – som ligger inden for begge kommunegrænser – skal ned af hensyn til borgerne.

Tysk regering slår fast: Der bliver INGEN fartgrænse på Autobahn

Reklameblok:I Slagelse vil Enhedslisten forbyde bilisterne at køre mere end 110 km/t. Lige nu må man køre 130 km/t mellem mellem Vemmelev og Slagelse. Og fordi flere partier bakker om idéen, har kommunen besluttet at gå videre med forslaget.

I nabokommunen Sorø stillede Enhedslisten et lignende forslag sidste år. Og det møder opbakning fra Bo Christensen (K), der er formand for kommunens Natur-, Teknik- og Planudvalg. Det skriver TV2 Øst.

Kun lidt at spare
Nu skal kommunerne søge Vejdirektoratet om lov til at sætte hastigheden ned. Men i sidste ende er det politiet som skal sige god for beslutningen.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Vejdirektoratet har allerede regnet på, hvad der vil kunne spares i co2-udledning ved at sænke hastighedsgrænsen. Men fordi danskerne i snit kører langsommere, end de må, skal kommunerne ikke regne med store besparelser. I hvert fald ikke på klima-kontoen.

Men når Vejdirektoratet skal tage stilling til sådan en ansøgning, spiller fremkommelighed, støjforhold, co2-udledning og trafiksikkerhed også ind.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk