Annonce:

Fisker lukker – vil af med 4.300 biler på én gang

Fisker er godt i gang med at sælge alle sine aktiver. Mens investorerne er uenige om, hvem der skal have penge først, leder 4.300 biler efter én ejer, siger rekonstruktør.

Besøg vores annoncør:

– Fisker kontaktede 40 potentielle købere af virksomheden uden held.

Sådan sagde Fiskers rekonstruktør John DiDonato fredag i skifteretten, da bilmærkets konkursbeskyttelse blev behandlet.

Den kriseramte bilproducent med danske Henrik Fisker er ude af stand til at betale sin gæld, og DiDonato har af samme grund informeret skifteretten om, at Fisker vil være helt afviklet, når aktiverne er solgt fra.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Byttede 40.000 kalkuner for lade fyldt med biler

Fiskers eneste reelle aktiver er – udover enkelte prototyper og immaterielle til nogle andre bilmodeller – godt 4.300 Ocean, forklarede John DiDonato i skifteretten.

Rekonstruktøren vil nu forsøge at sælge alle biler til den samme køber. Der er ifølge oplysninger fra avisen Wall Street Journal tale om det amerikanske leasingselskab American Lease. Her har man dog ikke ønsket at bekræfte oplysningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I skifteretten havde John DiDonato dog mere at sige. Han rettede især en skarp kritik af medierne, som han mener er skyld i Fiskers situation. Dårlig omtale har ført til en ‘hidtil uset udfordring i salget’.

Samtidig har Fisker lidt under den generelt faldende efterspørgsel på elbiler og stigende renter på bl.a. billån. Tilbage står især to kreditorer og kæmper om en gæld på 850 millioner dollar, som Fisker siges at skylde væk.

Den kreditor med ‘mindst’ til gode anklager lige nu Fisker for at have overdraget kontrollen med mærket til den anden kreditor i forbindelse med en ‘mistænkelig’ overførsel i november måned sidste år.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Heights (kreditor, red.) fik overdraget stort set hele forretningen. Fisker har likvideret uden for denne domstols tilsyn. I det væsentlige udelukkende til fordel for én kreditor, lyder anklagen fra den anden kreditors advokat.

Mens Fisker mere og mere ligner et afviklet selskab, tror en dansk forhandler, der hævder at have solgt 35 af mærkets biler, at bilmærket overlever. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler