Annonce:

Fisker Inc. tømte bankkonto 10 dage inden konkurs

Fisker Inc. tømte sit svenske datterselskab for penge, få dage før forretningen gik konkurs, kan bilmedie nu afsløre.

Besøg vores annoncør:

Ledelsen i Fisker Inc. skyndte sig at tømme det svenske datterselskab Fisker AB for penge, inden samme selskab gik konkurs fredag i sidste uge.

Det skriver Carup.

Ifølge mediet tømte Fisker Inc. det svenske datterselskab for pengene for at betale én enkelt kreditor i USA. Dem har Fisker Inc. i øvrigt temmelig mange af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

“Kreditor har den 28. juni 2024 realiseret sin pantsætning og hævet betydelige midler på Fisker Sweden AB’s bankkonto, hvorefter der ikke var midler tilbage til videre drift i Fisker Sweden AB”, oplyser kurator hos Fisker AB Linda Schenholm skriftligt svar til Carup.

LÆS OGSÅ: Vandskadet Ford undgår ophug – doneret til teknisk skole

På grund af den konkursbeskyttelse, Fisker Inc. søgte tilbage i juni måned i netop USA, kan investorerne dog ikke gøre ret meget for at få deres penge igen. Andet end at rette en række krav mod selskabet.

Dem er til gengæld også rigtig, rigtig mange af. Ved et retsmøde i Østrig, hvor Fisker Inc. indtil marts måned i år fik bygget biler, blev der rejst i alt 162 krav mod Henrik Fiskers firma.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Alt er der krav for over 8 milliarder kroner. En god del af pengene mener bilfabrikken Magna Steyr, som Fisker lejede sig ind hos, at have til gode. Bilmærket har nemlig ikke betalt for de biler, man fik bygget.

I stedet fik Magna Steyr Fisker Inc.-aktier. Aktier som dog blev totalt værdiløse, da bilmærket blev smidt af børsen i New York den 22. april 2024. Samme skæbne kan i øvrigt overgå det kinesiske bilmærke Polestar. Læs mere om det her.

Tilbage i Sverige har Fisker AB dog fortsat en gæld, der skal håndteres. Blandt andet skylder selskabet det svenske skattevæsen mere end en halv million kroner.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler