Annonce:

Fisker har solgt 3.200 biler på én gang – er foræret væk

Ved at indgå en aftale med det amerikanske leasingselskab American Lease kan Fisker rydde op i lageret af usolgte biler. Prisen er dog beskeden.

Besøg vores annoncør:

Fisker har solgt sit lager af biler til en og samme køber. Det fremgår af et retsdokument fra USA.

Køberen er det amerikanske leasingselskab American Lease, som får bilerne for 46,52 millioner kroner. Altså lige omkring 320 millioner kroner.

I sidste uge, da det forlød, at American Lease var køberen af bilerne, ville leasingselskabet ikke kommentere på aftalen. Men med prisen, der står i dokumentet, har leasingfolkene også fået bilerne næsten gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Motor-magasinets beregning svarer det til, at der er givet 14.500 dollar for hver bil. Det svarer til lige godt 100.000 kroner pr. bil. Omkring 50.000 kr. mindre end bilmærket selv forsøgte at sælge bilerne for, da de tilbageværende medarbejdere blev tilbudt bilerne.

LÆS OGSÅ: 7 ud af 10 elbil-ejere brokker sig over det samme i Danmark

Nu venter en konkurslukning af Fisker Inc. Mærkets advokat har nemlig sagt, at mærket er klar til at gå i likvidation, når aktiverne – altså bilerne – er solgt fra. Tilbage står Fiskers to største kreditorer og slås om, hvem der skal have dækket noget af sit tab først.

Ved retsmøde i Østrig i sidste uge kom det frem, at i alt 161 kreditorer har rejst et krav på mere end 8 milliarder kroner mod Fisker Inc. Bilmærket vil kun erkende en brøkdel af beløbet. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Nyheden om at American Lease har købt de sidste Fisker Ocean – formentlig nogensinde – kan dog vise sig at være godt nyt for de øvrige Fisker-ejere.

Leasingselskabet er nemlig afhængigt af, at bilerne holder sig kørende. Derfor overtager leasingfolkene formentlig også ansvaret med at holde softwaren i bilerne ved lige.

Måske vil det blive muligt for private Fisker Ocean-ejere at købe sig til den service. Det mener den danske branche-analytiker Rene Tønder, som Motor-magasinet har talt med, i hvert fald.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Boosted har tidligere talt med en dansk Fisker Ocean-ejer som kan genkende et hav af de fejl, som bilerne er tilbagekaldt for. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler