Firma bag selvkørende brint-lastbil får 50 millioner kr. på VILD betingelse

Det engelske startup Hydrogen Vehicle Systems, som vil bygge en selvkørende brint-lastbil, får en pæn sum penge fra staten. Men der følger et vildt krav med.

Lige nu har det engelske Hydrogen Vehicle Systems ikke meget mere end et koncept. Jo, de har travlt. I hvert fald hvis de skal leve op til det krav, som den engelske regering har sendt sammen med en solid pose penge. Det skriver Carscoops.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: BMW udbrændt – nu vil importøren ikke svare på disse spørgsmål

Hydrogen Vehicle Systems har fået 8 millioner engelske pund i statsstøtte. Det svarer til godt 50 millioner danske kr. Men det får de ikke for deres blå øjnes skyld. Den britiske regering vil se arbejde i et rasende tempo.

Faktisk skal Hydrogen Vehicle Systems have fundet ud af, hvordan de vil få deres brint-lastbil til at køre af sig selv allerede næste år. Firmaet siger dog allerede nu, at de arbejder i to retninger.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Vil kunne løse branchens største udfordring
En mulighed er at efterlade plads til en chauffør, som kan gribe ind i det tilfælde, at nogle af lastbilens hyper-avancerede systemer svigter eller på anden måde har brug for styring ‘udefra’. Den anden løsning er et fuld-automatiserede førehus. Lastbilen vil i stedet kunne fjernstyres.

Ifølge Fusion Processing, der udvikler software til brint-lastbilen, vil godstransport også i fremtiden været det vigtigste sted at implementere selvkørende teknologi. Blandt andet fordi det vil kunne løse manglen på chauffører i en branche som skriger på arbejdskraft.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk