Annonce:

Fik intet ud af ministermøde: Alt tyder på omfattende lastbil-blokade af vejene

Tusindvis af vognmænd og lastbilchauffører har varslet blokader af veje over hele landet den 15. maj. Et møde med skatteministeren løste intet.

For nogle dage siden varslede flere tusinde vognmænd og lastbilchauffører, at man i protest over en kommende kilometerafgift vil blokere flere veje den 15. maj.

I branchen er man stærkt utilfreds med den kilometerafgift, der fra 1. januar 2025 betyder, at lastbiler herhjemme i snit skal betale 1,3 kr. pr. kilometer på vejene. En protest foran Christiansborg i april fik umiddelbart ikke politikerne bag aftalen på andre tanker.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og onsdag i denne uge kom der heller ikke noget ud af et møde mellem den såkaldte Vejskatskomiteen med vognmand Benny Nielsen i spidsen og skatteminister Jeppe Bruus (S).

– Vi kan konstatere, at skatteminister Jeppe Bruus var klar på at lytte, men intet havde med til os, oplyser komitéens vognmænd Jan Lillegaard, Torben Dyhl Hjorth, Poul Jørgensen og Benny Nielsen i en pressemeddelelse.

Derfor tyder meget på, at den varslede blokade af indkørsler til motorveje, rundkørsler og større industriområder landet over fortsat bliver til noget.

Skatteministeren er dog ikke enig i den udlægning af møde, som Vejskatskomiteen har.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Min oplevelse var, at vi havde en god snak. Det er klart, at de er meget kritiske. Jeg havde blokken fremme og noterede flittigt ned, og der er nogle pointer, jeg tænker, vi skal følge op på, siger han til Avisen Danmark.

Hos vognmændene og chaufførerne står man dog tilbage med en fornemmelse af, at løbet allerede er kørt. Og at vejafgiften bliver alt andet end pillet af bordet igen.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler