Fem cylindre og 400 hk: Her den nye Audi RS Q3

Audi har vist de første billede af deres coupé-agtige SUV med RS-emblem

Motoren i den nye RS Q3 er doneret direkte fra TT RS.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det betyder fem cylindre, 2.5-liters slagvolumen,  turbo og 400 hestekræfter. Det hele er koblet til en syvtrins dobbeltkoblings-gearkasse.

Bilen kommer blot et par måneder efter, at Audi præsenterede den almindelige Q3. RS Q3 er bare federe – og hurtigere – på alle punkter.

Tophastigheden er begrænset til 250 kilometer i timen, men Audi hæver grænsen til 280 km/t, hvis du betaler for det.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det er dog ikke kun ydelsen, der adskiller RS Q3 fra den almindelige Q3. Undervognen er kommet ti millimeter tættere på asfalten, ligesom udbyggede skærme har gjort RS Q3 én centimeter bredere hele vejen rundt.

Det gør, at der plads til 20″ fælge. 21″ er ekstraudstyr – men der er plads til dem ude yderligere  modifikationer.

Inde bag aluminiumet bider sekstemplede kalibre i de fulde RS-skiver af stål. De måler 375 millimeter foran og 310 millimeter bagtil. Keramiske skiver koster ekstra, men måler til gengæld hele 380 millimeter på den forreste aksel. Men størrelsen er den samme som for stålskiverne bagpå.

I kabinen er der læder og alcantara-stof i overflod. Mens rattet er med sportslig fladbund, og instrumenterne er den efterhånden velkendte digitale løsning – digital cockpit – fra Audi.

Reklameblok:

Bilen har selvfølgelig også et vaskeægte “RS mode”, der aktiveres via en knap på rattet.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk