Farvel til 10 hk og manuelt gear i Golf R

Foto: Volkswagen Danmark/PR
Foto: Volkswagen Danmark

Nye miljøkrav kræver endnu et VAG-offer – den potente Golf R må sige farvel til 10 hestekræfter

Først måtte SEAT’s Leon Cupra holde for og sige farvel til 10 hestekræfter i den forhjulstrukne hatchback. Nu må endnu en VAG-bil, Volkswagen’s egen Golf R, vinke farvel til det samme antal hypper for at kunne leve op til den nye og strengere brændstofsmålings-standard, Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Det skriver engelske Car Throttle i dag.

Reklameblok:Der er dog ingen grund til videre panik. Golf R forbliver nemlig i produktion. For at leve op til den nye miljøstandard er VW dog nødt til at arbejde med bilens brug af udstødningsgasser. Hvilket på almindeligt dansk betyder en nedgang fra 310 hestekræfter til 300 styk.

På det danske marked sælges Golf R’en slet ikke med anden gear-løsning end den syvtrins automatiske DSG. Men på hjemmemarkedet i Tyskland og i det engelske er det allerede nu bekræftet, at potientielle Golf R-købere må sige farvel til muligheden for den manuelle løsning.

Faktisk er nuværende ordre på Golf’en berørt. Volkswagen er nemlig i kontakt med købere, for at fortælle dem at deres nye bil altså bliver leveret med 10 hestekræfter mindre.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk