Annonce:

Fartkontrol på Storebælt er så dårlig at ingen får fartbøder

Hverken i december eller januar har politiet kunnet sigte en eneste bilist for at køre for hurtigt hen over Storebæltsbroen.

Den offentlige farce, der ikke er så offentlig endda, fortsætter. Nu viser det sig nemlig, at billedkvaliteten i den automatiske fartkontrol på Storebæltsbroen er for dårlig.

I hvert fald er billederne af så ringe kvalitet, at politiet ikke har kunnet sigte en eneste bilist for at køre for hurtigt hen over broen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver TV2 Fyn.

Hverken i december måned sidste år eller i januar 2024 har politiet kunnet bruge et eneste af de 31 billeder, som Sund og Bælt har sendt dem af bilister, der kører for hurtigt.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilmærke vil måske stadig købe hele Renault

– Når vi ikke engang kan identificere føreren, så stopper vi jo allerede dér. Så kan vi ikke gå videre i straffesagen, siger sekretariatschef Klaus Hansen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De ringe billeder fra Storebælt er dog ikke den eneste kritik, den nye fartkontrol har fået. FDM mener, at fartkontrollen er på kant med loven, fordi det er et privat firma og ikke politiet, der håndterer den.

Fartkontrollen på Storebæltsbroen er en såkaldt strækningskontrol. Her måles bilisternes gennemsnitshastighed over tre zoner. Og det er faktisk første gang, det sker i Danmark.

Det er bare ikke noget, en privat virksomhed skal tage sig af ifølge bilisternes interesseorganisation.

– I Danmark og de fleste andre retsstater er det politiet, der laver fartkontrol. Det er ikke private virksomheder, som laver fartkontrol.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

– Og det er i virkeligheden det sidste, som er tilfældet her, og det mener vi ikke er den rigtige måde at gøre det på, lyder det fra FDM.

Desuden har den nye fartkontrol vist sig at være langt mindre automatisk, end bilisterne blev ‘lovet’.

Systemerne kan simpelthen ikke tale sammen. Derfor må Sund og Bælt manuelt sætte folk til at håndtere billederne og derefter anmelde bilisterne til politiet. Læs mere om det her.

Læs mere om politiet arbejde – eller manglen på samme – på de danske veje her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler